Излезе Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2

0
77
Rad Hat RHEL

Излезе Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2 с различни важни подобрения.

С наближаването на Virtual Summit от Red Hat обявиха и официалната наличност на Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2. Новата версия на професионалната Linux дистрибуция идва с важни подобрения и още по-високо ниво за професионалисти и обикновени потребители.

За да бъде улеснен регистрационният процес, разработчиците са включили регистрация още по време на инсталирането. Инсталаторът е подобрен допълнително като са включени и Red Hat Insights, които ако бъдат избрани, ще ви помогнат да наблюдавате системата още щом инсталацията приключи.

Включен е и инструмент за ъпгрейд за потребителите, които използват стара версия на RHEL. Инструментът за ъпгрейд не само ви помага да актуализирате до най-новата версия, но също така и пести време и предлага решения на различни проблеми, на които бихте могли да се натъкнете.

При Red Hat 8.2 уеб конзолата идва с промени, като е добавена опция за вписване и конфигуриране с използването на TLS сертификат. Това повишава допълнително сигурността, като пречи за неоторизиран достъп. Уеб конзолата също така включва и автоматично отписване при неактивност от повече от 15 минути.

Добавени са пакетите setools-gui и setools-console-analyses за SELinux-policy анализи и инспектиране на информацията. На администраторите се дава възможност да персонализират криптографските политики на глобално ниво благодарение на актуализираните крипто политики. Това повишава сигурността за контейнерните системи с персонализирани SELinux политики.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2 предоставя тонове софтуер за всички потребители и за всякакви нужди. Актуализирани са пакети с отворен код като Python 3.8, GCC Toolset 9.1, Maven 3.6 и др. Потребителите могат да достъпят необходимия им софтуер от Application Streams. Това е концепция, която беше представена за първи път при RHEL 8. Обновени са и средите за разработване OpenJDK и .Net 3.1.

Прочетете още:  Valiant Hearts The Great War Linux Wine

Пълния списък с промените можете да прегледате тук.

0/5 (0 Reviews)