Излезе Skype for Linux Alpha 1.5

0
27
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Майкрософт продължава работа по Skype for Linux и днес от компанията анонсираха нова версия, която носи някои подобрения и поправки на бъгове.

Skype for Linux Alpha 1.5 вече е наличен за сваляне, като в него има подобрения при аудио разговорите, от които много потребители се оплакваха, че имат проблеми. Сега от Майкрософт казват, че аудиото вече ще работи коректно.

Moji емотите също ще могат да работят заедно с аудиото. В новата алфа версия е оправен статусът на иконата в системния трей, но само за някои дистрибуции, като от Майкрософт не споменават точно кои са тези дистрибуции, така че потребителите ще трябва да пробват дали работи при тях.

От Редмънд съобщават още, че с новата версия 1.5 на Skype for Linux вече ще може да се спират напълно звуковите индикации и нотификациите при получаване на съобщения. Забранено е влаченето на URL директно в Skype, което водеше до отваряне на интернет браузъра по подразбиране вътре в приложението.

Много други поправки са налични, някои от тях като подобрение на възпроизвеждането на видео от YouTube по време на разговор, така че ако сте Linux потребител, наистина има смисъл да инсталирате и изпробвате тази версия.

Разбира се, потребителите не трябва да забравят, че Skype for Linux е в алфа стадий на разработка и могат да се очакват всякакви бъгове.

Пълния списък с промените можете да разгледате тук:

Voice messaging audio now works.
Mojis now work with audio.
You can now silence notification sounds and turn off messaging notifications completely in ‘Settings’.
We’ve disabled the ability to drag & drop a URL into Skype which opens the browser in the application.
Presence status icon sizes in the Tray have been improved on some distributions.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook бяха глобени с максималната глоба във Великобритания за скандала Cambridge Analytica