Излезе TeamViewer 13.1.3026 за Linux

0
91
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

Миналата седмица беше публикуван нейтив клиентът на TeamViewer Host 13.1.1548, който идва с различни подобрения, вече уведомява потребителя, когато е стартиран и работи във фонов режим, а също така уведомява за ограниченията при използване на Wayland точно както и пълната версия. Вече са налични и отделни пакети за SUSE.

Сега, след излизането на новата версия на TeamViewer Host, ето че и пълната версия на TeamViewer вече е тук. Разработчиците публикуваха TeamViewer 13.1.3026 за Linux, което издание е фокусирано главно върху стабилността, но въпреки това идва и с нови функции.

Позицията на Computers & Contacts прозореца отново е там, където беше при по-старите версии, вместо да излиза по средата на клиента. Групите могат да бъдат разширявани и свивани и service cases в service опашката вече се появяват в списъка.

Понеже някои графични среди не поддържат икони за уведомление, познати като трей икони, от екипа са добавили нотификации, които уведомяват потребителя, че TeamViewer бива използван в момента и е стартиран във фонов режим, ако е избрана опцията да се стартира с операционната система.

Подобрения търпи и лентата с инструменти за отдалечен достъп (Remote Control). Нейният външен вид е преработен и са добавени нови функции – вече позволява стартирането на файлов трансфер в отворената сесия, а също така е добавена функция за промяна на резолюцията на отдалечения компютър. Разработчиците обещават, че в следващото издание ще добавят още функции в лентата, които засега липсват.

TAR и SUSE пакетите вече проверяват за QtQuickControls при стартиране на tv-setup checklibs. Това поправя проблема, когато checklibs не намира липсващи библиотеки, но въпреки това TeamViewer не се стартира. За пълната версия на TeamViewe също вече са налични отделни пакети за Linux дистрибуцията SUSE.

Прочетете още:  Windows 10 Mobile е в застой

Повече полезна информация относноTeamViewer 13.1.3026 за Linux можете да научите от официалния блог.

0/5 (0 Reviews)