Излезе TeamViewer 13.1.8286 за Linux

0
940
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

Макар и с бавни темпове, първият нейтив клиент на TeamViewer, който не използва Wine се развива в положителна посока и постоянно се добавят нови функции. Докато при Wine версията, която се използваше до TeamViewer 12.x.x имаше налични всички функции, то сега, когато клиентът се пренаписва изцяло, те трябва да бъдат добавени отново.

Преди часове от екипа на TeamViewеr обявиха и поредната версия, която донася със себе си още повече полезни опции. В TeamViewer 13.1.8286 най-сетне е тук много исканата и дългоочаквана функция за добавяне и премахване на контакти, групи и компютри от Computers & Contacts. Досега това ставаше само от уеб интерфейса. Вече е възможно и премахването на контакти от Properties на самия контакт и е добавена възможността за преименуването им.

Лентата за инструменти е пораснала значително и там потребителите ще видят много нови компоненти. В таба Communicate е добавена опция за обръщане на страните с партньора и отварянето на in-session чат. В таба Files & Extras място вече намира опцията за записване на сесията – Session Recording. Във View таба вече има възможност за промяна на резолюцията на отдалечения компютър, настройване на скалирането и качеството на картината. Потребителите вече могат и да отварят няколко отдалечени екрана и всичките имат възможност да са в режим на пълен екран. Ако версията отсреща позволява, са добавени и опции за спиране на инпута и премахване на дисплея и тапета.

И това не е всичко – поправен е проблемът с изобразяването при споделените групи (Shared Groups), започната е работа по Session Chat като се дава възможност да се свържете с Linux QuickSupport, с TeamViewer 12 за Linux, както и към Windows клиента. Засега обаче връзката към нейтив Linux клиента все още не е възможна, като се очаква да бъде добавена в бъдещите ъпдейти.

Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3194798 предизвиква интересен бъг

Вече се поддържа и свързване посредством Windows credentials, като паролите се помнят временно, когато се свържете повторно към същото устройство. Оправен е проблемът с липсата на среден бутон при отдалечена връзка. Сега той вече работи коректно. Поправени са и редица други бъгове, основно по интерфейса и при някои x86-битови Linux дистрибуции.

От екипа споменават, че за да записвате сесии ви е необходим плейър, който може да бъде намерен в полето Extras. Плейърът вече се сдобива с лента с инструменти. TeamViewer 13.1.8286 за Linux вече поддържа и автоматизирано записване, но възможните опции все още не са имплементирани в менютата. Въпреки това то може да бъде използвано. Трябва да затворите TeamViewer и да добавите следните редове във файла /home/$USER/.config/teamviewer/client.conf

CODE: Избери всички

[int32] AutorecordRemoteControl = 1
[strng] SessionRecorderDirectory = "/home/user/myRecordings"

Трябва и да се създаде папка в /home/$USER/myRecordings като това може да стане с десен бутон Create New->Folder или от терминал с:

CODE: Избери всички

mkdir /home/$USER/myRecordings

Ако поради някаква причина файлът не може да бъде записан в тази директория, потребителите могат да го намерят в /tmp.

Повече информация относно TeamViewer 13.1.8286 за Linux можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)