Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

0
75
Излезе TeamViewer 13.2.13582 за Linux

Днес излезе поредната версия на TeamViewer за Linux, при която най-важната промяна е прекратяването на preview статуса и превръщането му в нормално издание, което всички Linux потребители очакваха от доста време, след като разработката на TeamViewer 12.x.x, който използваше Wine, беше прекратена. Ето, че първата стабилна нейтив версия на TeamViewer вече е налична за всички.

Освен като първо стабилно издание, TeamViewer 13.2.13582 идва с някои промени. In-session чатът вече е на разположение и на двете страни, като по този начин ще бъде по-полезен, особено в случаите, когато се помага на някого, който използва Linux машина. Много работа е свършена и по проблема с неработещите клавишни комбинации, които използват клавишите Ctrl, Shift, Alt. Предварителните тестове показват, че ситуацията около този проблем се е подобрила значително, но предвид това, че той не се проявява при всеки, е много трудно да бъде поправен отведнъж.

Разработчиците умоляват потребителите, които продължават да имат подобни проблеми с клавишните комбинации, включващи Ctrl, Shift и Alt, да ги съобщаят в тази тема, като се опитат да дадат възможно най-много информация. Допълнително Qt-базираният интерфейс прави възможно добавянето на още 9 езика, с общ брой към момента от 33.

Свършена е работа и по интеграцията на TeamViewer. Иконата в системния трей е получила специално внимание, а връзките към екрана за вписване трябва да работят по-добре, освен в случаите, когато се използва Wayland. Освен споменатите промени новото издание на TeamViewer 13.2.13582 синхронизира и версиите с тези на другите платформи.

Разработчиците на Linux версията на TeamViewer са наясно, че все още липсват функции, които са налични при клиентите за другите платформи, но в по-голямата си част те вече са имплементирани. Те обещават в бъдещите издания да се добавятвсе повече функции, докато клиентите за различните платформи се уеднаквят напълно.

Прочетете още:  Google стана платинен член на Linux Foundation

Повече информация относно TeamViewer 13.2.13582 за Linux можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)