Излезе третата RC версия на медия плейъра VLC, която носи големи промени

0
46
VLC Media Player

Jean-Baptiste Kempf анонсира коледното трето RC издание на медия плейъра VLC, което определено е голям ъпдейт, носещ множество вълнуващи промени, заслужаващи вниманието на потребителите.

VLC 3.0 RC3 носи кодовото наименование „WeatherWax“ и променя значително медия енджина на VLC. Може би най-важната промяна за потребителите е активирането на хардуерното декодиране, което е налично за всички платформи, включително и при Linux.

Хардуерното декодиране се поддържа за H.264, H.265, 8 и 10bits, позволявайки 4K@60 кадъра и дори 8K декодиране, с много малко натоварване на процесора.

В VLC 3.0 RC3 има още добавена поддръжка за 360 видео и 3D аудио, медия плейърът се приготвя и за VR (виртуална реалност) съдържание, вече поддържа direct HDR и HDR tone-mapping, позволява търсенето на файлове от мрежови дискове като SMB, FTP, SFTP, NFS и пр., носи нов енджин за рендиране на субтитрите, добавена е поддръжка за нови формати като WebVTT, AV1, TTML, HQX, 708 и Cineform, поддръжка за HiDPI UI при Windows и още.

Повече информация можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Търсачката Bing на Майкрософт предлага детско порно