Излезе Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Pop!_OS 19.04

0
932
Излезе Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Pop!_OS 19.04

След като беше обявено излизането на Ubuntu 19.04 Disco Dingo, от System76 не закъсняха да обявят официалната наличност на своята Linux дистрибуция Pop!_OS 19.04.

Pop!_OS 19.04 е базирана на Ubuntu 19.04 и носи със себе си множество поправки и подобрения. Pop!_OS може да се похвали със стабилната основа на Ubuntu, използвайки подобрен външен вид и собствени теми и икони, но идва и с функции, които при Ubuntu липсват. Например Pop!_OS предлага отделни ISO образи за потребителите на видео картите на AMD и NVIDIA, за да подсигури безпроблемната работа и гейминг.

Pop!_OS 19.04 също както Ubuntu идва с графичната среда GNOME 3.32 Taipei, което води до повишаване на бързодействието, благодарение на последните подобрения в тази версия. Използва се Linux ядрото с версия 5.0, което предлага подобрена хардуерна поддръжка.

В новото издание на Pop!_OS има една забележителна промяна, която трябва да се добави при всяка една Linux дистрибуция. Разработчиците от System76 са добавили в инсталатора опцията Refresh Install, която позволява преинсталацията на операционната система без да загубите потребителя си и данните, които се намират в home.

Излезе Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Pop!_OS 19.04 3

Добавен е тъмен режим, който в последно време е предпочитан от потребителите, добавен е режимът Slim Mode, който намалява височината на хедъра, което осигурява допълнително пространство за използваните приложения, направени са промени при иконите и още.

За да ъпгрейднете от Pop!_OS 18.10 към 19.04 е необходимо да изпълните следните команди в терминал:

CODE: Избери всички

sudo apt update

sudo apt install pop-desktop

sudo apt full-upgrade

do-release-upgrade

Ако искате да инсталирате начисто и да свалите образите за AMD или NVIDIA, можете да направите това от тук. Пълния списък с промените при Pop!_OS 19.04 можете да разгледате в официалния анонс.

Прочетете още:  KDE анонсира своя амбициозен проект - отваря софтуерен магазин
0/5 (0 Reviews)