Излезе втората алфа на Ubuntu 16.10 „Yakkety Yak“

0
28
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Ubuntu 16.10 „Yakkety Yak“ получи своето второ алфа издание за някои от разновидностите си.

Ново алфа издание получават разновидностите, които участват в ранните разработки – Ubuntu MATE, Lubuntu и Ubuntu Kylin, като засега няма никаква информация за Kubuntu и Xubuntu. Lubuntu продължава да използва LXDE, защото LXQt е още в разработка.

Разработчиците предупреждават, че алфа версиите на новите издания не са препоръчителни за потребители, които се нуждаят от стабилност, но в същото време са препоръчителни за разработчици, които участват в разработките на различните разновидности на Ubuntu, като по този начин ще помогнат за съобщаването на бъгове, които са открили при тестването.

Разработчиците съобщават, че са направени множество ъпдейти, които са готови за по-широко тестване, като предупреждават, че са в твърде ранен стадий и могат да се очакват проблеми.

При Ubuntu MATE 16.10 Alpha 2 са ъпгрейднати MATE Dock Applet, MATE Tweak и Ubuntu MATE Welcome. Добавен е и Heads-Up Display (HUD), който да добави сходство с HUD меню бара при Unity 7.

Разработчиците предупреждават тези, които искат да съобщават за бъгове, да бъдат сигурни, че използват ъпдейтнати системи, защото могат да съобщават за бъгове, които вече са били отстранени в по-нови версии на пакетите и по този начин да загубят времето на така или иначе достатъчно заетите разработчици, които се опитват да направят Ubuntu 16.10 най-доброто издание до момента. Ubuntu 16.10 се очаква да излезе в средата на октомври тази година.

Повече подробности относно втората алфа Ubuntu 16.10 „Yakkety Yak“ можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Java 11 с нови функции