Излезе Vulkan 1.1.93 с множество поправки и две нови разширения

0
139
Излезе Vulkan 1.1.94 с две нови разширения

Тук е поредната версия на кросплатформения приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления Vulkan 1.1.93. Новото издание идва с редица подобрения и две нови разширения.

Първото разширение VK_EXT_separate_stencil_usage е разработено от AMD и позволява указването на отделни usage флагове за stencil аспекта на изображенията с depth-stencil формат по времето на създаването на изображението (image-creation).

Второто разширение VK_EXT_scalar_block_layout позволява подравняването на storage и uniform буферите и push константите, а подравняването се изършва на базата на големината на техните размери.

Встрани от двете нови разширения във Vulkan 1.1.93 се добавя и нова драйвърна идентификация за Google „Pastel“, който е част от проекта SwiftShader на компанията. Този проект представлява процесорно-базирана Direct3D 9 и OpenGL ES имплементация за хардуерна независимост за сложни 3D графики. От Google дават Vulkan поддръжка на SwiftShader и Pastel е част от тези усилия.

Освен всичко дотук при Vulkan 1.1.93 има поправени множество проблеми като добавяне на липсващ суфикс при slink:VkSubpassDescription2KHR параметрите, поправени са някои правописни грешки, подобрено е genRef.py управлението на алайъсите в други refpages, поправени са множество проблеми при Valid Usage statement в slink:VkRenderPassCreateInfo и др.

Пълна информация можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Откриха бъг в Windows 10 Creators Update