Излезе Windows 10 Redstone билд 14295

0
48


Противно на очакванията и спрямо логиката от миналите версии, този път той е фокусиран само върху отстраняване на бъгове и повишаване на бързодействието.

В този ъпдейт няма да видите някакви нови екстри или възможности, защото от Microsoft са се съсредоточили само върху изчистването на бъгове и подобряване на представянето. Ъпдейтът, разбира се, е спуснат само за участниците в Insider програмата и те със сигурност ще са доволни от поправките на бъговете.

След този ъпдейт най-накрая потребителите могат да включат своя Xbox контролер без Windows 10 да забие. Първоначално от Microsoft считаха, че този бъг ще се прояви на малко компютри, но в последствие се оказа, че адски много потребители имат подобен проблем, така че те се опитваха да го отстранят колкото се може по-скоро.

В билд 14295 също така можем да видим поправки за някои стари бъгове като например невъзможността за логване при приложевието Xbox, както и при други Xbox Live приложения и игри. Отстранен е бъгът в браузъра Edge, който рефрешваше страница при натискане на CapsLock, ако в момента потребителят е в поле, в което се внася парола.

Също така е решен и големият проблем, където потребителите не можеха да използват различни просукти на Kaspersky, ако са с preview билдове.

„Оправихме бъга с драйвъра, който пречеше да бъдат инсталирани Kaspersky Total Security, Kaspersky Anti-Virus или Kaspersky Internet Security и да работят както се очаква“, казват от Microsoft.

От Редмънд обаче обясняват, че все още има проблеми, за които знаят, но засега не са отстранени. Например един важен бъг, който влошава аудио качеството при компютри с TPM чипове, като ASUS Zenbook UX31 например. При подобни компютри могат да се наблюдават технически проблеми при аудиото, влошено качество и прескачане, защото задачата tpm-maintenance върви във фонов режим, а не веднъж на стартиране на операционната система, както би трябвало да бъде. Засега решението е да се спре tpm-maintenance като задача в Task Sheduler.

Прочетете още:  Най-бързите 500 суперкомпютъра използват Linux през 2018-а
0/5 (0 Reviews)