Излезе WPS Office 2016 за Linux

0
45
Излезе WPS Office 2016 за Linux


Разработчиците от Kingsoft Software обявиха наличността на дългоочакваната версия на WPS Office 2016 за Linux, която идва с нови функции и подобрения.

WPS Office е крос-платформен офис пакет със затворен код, който е наличен за Windows, Linux, iOS и Android, при това напълно безплатно.

Чрез офис пакета на Kingsoft Software можете да създавате и споделяте офис документи под формата на текстови документи, таблици и презентации, които са съвместими със стандартите на MS Office (PPT, DOC, DOCX, XLS и XLSX). WPS Office има и вграден PDF четец.

В новата версия на WPS Office 2016 за Linux се добавя възможност за търсене, отдалечено споделяне на файлове (Writer, Presentation и Spreadsheets), подобрен input/output за по-бърз достъп до файловете.

Подобрени са ефектите на изобразяване на контролите и шрифтовете, обновена е функцията за експорт към PDF хиперлинкове, както са подобрени и прегледите на тъмнейл ефектите при презентациите.

Новата версия за Linux се поддържа официално за дистрибуциите Fedora, CentOS, OpenSUSE, Ubuntu, Mint и Knoppix, но ще работи безпроблемно на повечето дистрибуции.

Повече информация относно WPS Office 2016 за Linux можете да получите от този нашия сайт или от официалната страница.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Гигантът Amazon пусна следващото поколение на своята Linux дистрибуция