Излезе X.Org Server 1.20 RC4

0
26
X.Org Server

Само осем дни след излизането на RC3, новата версия на X.Org Server 1.20 RC4 вече е факт. Новото издание беше анонсирано от Adam Jackson от Red Hat, отбелязвайки още една крачка към финалната версия, която вече е в разработка от година и половина. Този период на разработка е толкова дълъг, че доведе дотам миналата година да няма главна версия на X.Org, което е прецедент.

В X.Org Server 1.20 RC4 има над 30 поправки на различни проблеми най-вече при GLAMOR 2D ускорението и Direct Rendering Infrastructure 3 (DRI3), но за съжаление на потребителите най-очакваната функция EGLStreams поддръжка за XWayland, все още не е намерила място в него. Причината е, че кръпките имат нужда от още работа, а също така и липсват мнения на потребители, които да го тестват. EGLStreams поддръжката за XWayland ще позволи на фирмения драйвър на NVIDIA да може да се използва с XWayland.

X.Org Server 1.20 е много вълнуващо издание, което се очаква от множество потребители поради функциите, които ще донесе със себе си. Това ще са например поддръжка за Meson билд системата, флипване за всеки отделен прозорец с Present при XWayland, поддръжка за DRI3 v1.1/1.2, по-добра поддръжка за 16:9 и 16:10 дисплеи, Deep color/color depth 30 поддръжка за GLAMOR, Atomic mode-setting за xf86-video-modesetting DDX драйвъра и още.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma 5.18 LTS е тук с хиляди подобрения
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments