Излезе X.Org Server 1.20 RC5

0
52
X.Org Server

Точно две седмици след четвъртото RC издание, ето че и X.Org Server 1.20 RC5 е тук. Версията беше анонсирана от Adam Jackson от Red Hat и носи със себе си някои важни подобрения.

Последното издание в разработка X.Org Server 1.20 RC5 носи със себе си една вълнуваща промяна и това е дългоочакваният EGLStreams XWayland код, който отделя зависимостта на XWayland от Generic Buffer Manager (GBM) при Nvidia, както това е осъществено при драйвърите с отворен код. По този начин фирменият драйвър на Nvidia вече може да работи с X11 приложения при Wayland, използвайки EGLStreams.

При новата версия са поправени различни по-дребни проблеми като пропускане на празни символи от sdksyms, сриване при xwayland с WarpPointer(dest_w = None), проблем със сриване при animcur, поправена е dri3_buffers_from_pixmap заявката при dri3, поправен е проблем при xwayland и той вече може да се компилира без glamor и още.

Adam Jackson се надява X.Org Server 1.20 RC5 да е последното тестово издание, което означава, че потребителите най-сетне ще могат да видят финалното издание, което беше значително забавено и се очакваше в началото на тази година.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Mozilla започват да пускат WebRender при Firefox за някои потребители