Излязоха GNOME Shell и Mutter 3.30.1

0
36
GNOME спират Snap Plugin

След като в края на миналия месец излезе GNOME 3.30.1, сега вече и GNOME Shell и композитният мениджър на прозорци Mutter достигнаха тази версия и идват с множество подобрения.

Mutter 3.30.1 идва с добавен clutter_input_method_forward_key() метод, поправка на различни сривания, подобряване на следенето в промяната на конфигурацията на монитора, подобряване на trackball засичането за по-стари мишки, поправено е клипването на скалирани повърхности, поправено е parent-relative позиционирането при ограничените прозорци и поправки на най-различни други бъгове.

GNOME Shell 3.30.1 се очертава като важна версия, защото са поправени различни сривания, поправено е изчезването на мрежовата икона, поправено е управлението на прекия път за превключване на монитора, поправена е липсата на важна информация при keyring диалога, поправени са неотговарящите диалози при замръзнал диск, поправен е забиващият прозорец при неотговарящи приложения, който пречи вкарването на текст при други прозорци и още.

Пълният списък с промените за GNOME Shell може да бъде видян тук. Повече информация относно Mutter 3.30.1 можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Canonical публикуваха актуализации за сигурност за Linux ядрото при Ubuntu 18.04 LTS