Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE

0
909
KDE Plasma

Разработчиците от KDE обявиха официалната наличност на софтуерният пакет KDE Applications 19.04, при която намираме подобрения при различни приложения като Konsole, Kdenlive, KMail, Dolphin, Kmail, Kate, Okular, Gwenview, KmPlot, KOrganizer, Kontact и пр.

Новото издание е резултат от тримесечни усилия и има поправени над 150 бъга и са направени множество промени при различни компоненти. Ето и някои от промените при KDE Applications 19.04:

В Split View потребителите вече могат да избират коя страница могат да затварят. Тагването на файлове е подобрено и може да се използва от контекстното меню:

Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE 11

Файловият мениджър Dolphin получава голямо внимание с по-добра поддръжка за миниатюри (thumbnails). Добавени са нови файлове, които могат да бъдат прегледани като миниатюри като .epub, MS Office, Blender, PCX и fb2 eBook.

Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE 12

Известният видео редактор Kdenlive получава големи промени в кода си. Това прави архитектурата му по-надеждна и ефикасна. Получава подобрения и при навигацията с клавиши, timeline, аудио записването, при операциите copy/paste, подобрена е дисплей поддръжката и още.

Софтуерът за преглеждане на снимки Gwenview вече предоставя пълна тъч скрийн поддръжка и можете да използвате различни жестове, които познавате от употребата на смартфоните. Добавена е и пълна HiDPI поддръжка.

Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE 13

Текстовият редактор Kate вече идва с повече разрешени плъгини по подразбиране, което ще улесни използванетому без нуждата от допълнителни настройки. Добавена е и важна промяна, с която вече могат да се отварят файловете в терминал в посочения от потребителя ред.

Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE 14

Четецът на PDF файлове Okular също получава заслужено внимание и се сдобива с поддръжка за цифрови подписи в PDF файловете, за по-добро прилягане към различните дисплеи са добавени опции за скалиране, подобрена е тъчскрийн навигацията, при Markdown документите линковете вече се показват правилно, trim инструментите имат нови икони и още.

Излязоха KDE Applications 19.04 за Linux и KDE 15

Пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.

Прочетете още:  Еърбъс се надява да изпробва летящи таксита до края на тази година
0/5 (0 Reviews)