Излязоха KDE Applications 19.12 с хиляди подобрения

0
44
KDE Plasma

Разработчиците на KDE Applications обявиха следващата версия19.12, която идва с хиляди подобрения.

Тук е поредната версия на KDE Applications 19.12, която представлява колекция от над 120 KDE приложения, които се използват при Linux десктопа Plasma, използващи двата фреймуърка Qt и KDE.

Новата версия идва с хиляди промени и подобрения, но потребителите вероятно ще са заинтригувани от промените при видео редактора с отворен код Kdenlive. При Kdenlive са добавени нови сплаш скрийнове, подобрено е използването на паметта, вече се компилира с GCC 9, използва се ColumnLayout вместо Column позициониране, поправен е курсорът при поставяне върху времевата линия и още.

Налични са различни подобрения при файловия мениджър Dolphin, Calligra получава първата нова версия от две години насам, налични са подобрения при музикалния плейър Elisa, където е имплементиран Baloo интерфейс, който да следи за преименувани файлове, осигурен е достъп до UPnP споделяния, поправен е MouseArea, който се използва за промяна на визуалния ефект и др.

Продължава работата по интеграцията при Plasma браузъра, Gwenview получава по-добра поддръжка за отдалечено импортиране на изображения, при KDE Connect са налични мтожество подобрения при свързаността със смартфони с нов Kirigami потребителски интерфейс, налични са подобрения  и поправки при Filelight, K3b, текстовия редактор Kate, Kcalc, yakuake, krdc и още.

Добавено е и новото приложение KDE Subtitle Composer, с което ще можете лесно да добавяте субтитри към видео файлове. Започнала е работата и по още по-минимална версия на инсталацията Plasma-Nano, която е предвидена за така наречените embedded устройства.

Повече за KDE Applications 19.12 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  VLC 3.0 се очаква да излезе до края на седмицата