Използването на фалшиви зарядни за iPhone е опасно показва изследване

0
44

Много потребители купуват неоригинални зарядни устройства за своите iPhone, когато оригиналното им устройство се повреди. Причината за това са високите цени, като най-евтиното зарядно в магазина на Apple започва от $19, плюс още $19 за адаптор.

При подобни цени едва ли някой ще се учуди защо потребителите са принудени да купуват несертифицирани зарядни устройства от неизвестни производители, но ново изследване сочи, че това може да е много опасно.

Британската организация Electrical Safety First е провела проучване, чиято цел е да се измери рискът при използването на неоригинални зарядни устройства за iPhone.

Стряскащият резултат показва, че от 50 изследвани модела, 49 са се провалили на тестовете за безопасност, а около 50% от тях носят висок риск от токов удар. При част от тях токовият удар може да е смъртоносен, а освен това и да предизвикат пожар.

68% от тестваните зарядни устроства не са имали никаква изолация и са били направени от компоненти с ниско качество, което означава, че могат да ви убият, когато ги докоснете.

Потребителите биват съветвани да преценяват риска по-внимателно, когато закупуват зарядно за своя iPhone, като най-добрият вариант е да закупят оригинално такова, въпреки значително по-високата цена от тази на нелицензираните копия.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook премахва приложението Paper Newsreader от магазина на iOS