Използването на Linux във виртуална машина става още по-лесно

0
964
Linux Kernel 4.16 получи VirtualBox Guest драйвъра и три драйвърни субсистеми

Много потребители използват виртуални машини посредством Virtualbox, за да свършат своята работа или просто за да изпробват някоя нова Linux дистрибуция, да разгледат какво ново предлага тя и дали би им харесала.

Ако сте работили и вие с Virtualbox, може би вече сте запознати с факта, че за да ви работят някои функции като споделяне на файлове между гост и хост и обратното, видео акселерация, оразмеряване на екрана, споделяне на папки, използване на USB портове и пр., е необходимо инсталирането на Guest Additions.

Това обикновено не е никак труден процес, който се състои от две-три стъпки, но ако се извършва често може да стане дразнещо за някои потребители, а други просто нямат необходимите знания. Ето защо разработчиците на Linux ядрото, с помощта на Red Hat, са решили да вградят Guest Additions още при версия 4.16.

Използването на Linux във виртуална машина става още по-лесно 3

Съвсем скоро вече няма да е необходимо Guest Additions да бъдат инсталирани, като имплементирането им в Linux ядрото ще доведе до по-добра интеграция, по-бързото настройване на виртуалните машини и по-добро бързодействие. Разработчиците дори са решили да предоставят поддръжка за споделяне на папки по подразбиране, без нуждата на каквито и да било настройки.

Това е един чудесен ход, който не само ще помогне на все повече потребители безпроблемно да изпробват Linux дистрибуции, но и ще помогне и на големите организации, които използват виртуализирани Linux сървъри.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Canonical имат нужда от вас за подобряването на Ubuntu