Използването на Microsoft Office 2016 е вече възможно при Linux с новия CrossOver 17

0
42

CrossOver e комерсиалната версия на безплатния Wine, за която потребителите трябва да платят, за да я използват, но трябва да се има предвид, че голяма част от парите отиват за подпомагане и поддържане на проекта Wine.

CrossOver предлага изключително лесна инсталация на Windows приложения и игри при Linux и macOS, като всичко е подготвено предварително, а потребителите трябва само да направят няколко клика с мишката, за да имат всичко работещо.

Екипът на CrossOver подпомага сериозно Wine, участва активно при неговото разработване, поправят различни бъгове и дори хостват страницата им. Поради тази причина множество потребители нямат проблем със закупуването на лиценз за CrossOver дори и в случаи, когато не го използват, само за да помогнат на проекта Wine.

Сега, с излизането на следващата версия на CrossOver 17, вече има официална поддръжка и за последната версия на Microsoft Office 2016 и в двете му разновидности – Home и Business. Въпреки че офис пакетът с отворен код LibreOffice предлага изключително голяма съвместимост и всичко необходимо за офис нуждите, все пак някои хора поради една или друга причина предпочитат използването на Microsoft Office. Тези потребители вече могат спокойно да изоставят виртуалните си машини или да преминат към Linux, ако това е била последната бариера, която ги е задържала на Windows.

В CrossOver 17 идват още хиляди поправки на различни бъгове, увеличаване на базата от поддържани Windows програми, различни подобрения, актуализации към Wine слоя за съвместимост и пр. Подобрена е поддръжката на приложения и игри като Microsoft Office 2013, WebSite-Watcher, Battle.Net, Everquest, Everquest II, League of Legends.

Прочетете още:  Инструментите за сигурност на Майкрософт се представят разочароващо слабо

Към момента CrossOver поддържа 15,037 приложения, които можете да разгледате тук. Можете да закупите CrossOver от сайта на проекта за $39.95 USD годишен план.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments