Изследователи правят декриптиращ инструмент за криптовируса Crysis

0
35
Изследователи правят декриптиращ инструмент за криптовируса Crysis


Изследователи от компанията Eset създадоха удобен безплатен инструмент, с който жертвите на криптовируса/ransomware Crysis могат да спасят файловете си без да плащат.

Криптовирусът Crysis започна да набира скорост през юни тази година, след като беше забелязан още през февруари, когато беше отбелязано, че се разпространява в мрежата чрез имейли, заемайки мястото на вече изчезналия TeslaCrypt.

Crysis криптира над 200 различни файлови формата, засяга както файлове на вътрешни дискове, така и на външни, а след това изтрива техните бекъпи.

В Австралия и Нова зеландия специалистите са открили, че Crysis атакува бизнеса през RDP (Remote Desktop Protocol) протокола, а къщо така заразява и рутерите, за да може да зарази отново машините, след като бъдат почистени.

Сета обаче потребителят на форума на [url=http://www.bleepingcomputer.com/news/se … released-/“ target=“_blank]Bleeping Computer[/url], с никнейм crss7777, е намерил и публикува универсалните ключове за най-новите версии на Crysis, което дава възможност на потребителите да спасят своите файлове без необходимостта да плащат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Новата конкуренция на Microsoft Surface предлага и Ubuntu освен Windows 10