Изтече информация, че Северна Корея има едва 28 сайта

0
14
Изтече информация


Очевидно поради невнимание, преди два дни главният (top-level) DNS сървър на Северна Корея е бил настроен неправилно, което е позволило на другите сървъри да обменят информация с него.

И докато всички сме очаквали в тази държава да има относително малко сайтове, то някой едва ли е очаквал те да са едва 28. Някой, който е по-бърз с мишката и клавиатурата, може да обходи всички сайтове на Северна Корея за под две минути.

Повечето сайтове са свързани с правителството, а изтеклите DNS zone файлове, вече са качени в [url=https://github.com/mandatoryprogrammer/ … reaDNSLeak“ target=“_blank“ rel=“nofollow]GitHub[/url].

Matt Bryant, изследователят по сигурноста, който е открил грешката, която е позволила изтичането на данните, казва, че и към момента сървърът все още е отворен за заявки. Обикновено подобна информация е достъпна само за специално оторизирани трети страни като домейн регистрарите или организации на държавно ниво.

А ето ги и и сайтовете, които изтекоха поради неправилно настроения DNS сървър. Можете да извикате приятелите си и да направите една обиколка на севернокорейския интернет за нула време.

airkoryo.com.kpcooks.org.kpfriend.com.kpgnu.rep.kpkass.org.kpkcna.kpkiyctc.com.kpknic.com.kpkoredufund.org.kpkorelcfund.org.kpkorfilm.com.kpma.gov.kpmasikryong.com.kpnaenara.com.kpnta.gov.kpportal.net.kprcc.net.kprep.kprodong.rep.kpryongnamsan.edu.kpsdprk.org.kpsilibank.net.kpstar-co.net.kpstar-di.net.kpstar.co.kpstar.edu.kpstar.net.kpvok.rep.kp

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Официално беше анонсиран смартфонът HTC 10 (видео)