Изтече кодът на Windows 10

0
48
Windows 10


Изтекоха вътрешни билдове на Windows 10 на Майкрософт, както и сорс кодът на Windows 10 и са били качени в Beta Archive.

От The Register съобщават, че е изтекло огромно количество информация, собственост на Майкрософт и е бил качена в Beta Archive.

В изтеклата информация са се съдържали вътрешните билдове на Windows 10, както и сорс кодът му. Изтичането на информация е било много по-голямо от най-голямото досега, което беше през 2004-та година, когато изтече код на Windows 2000.

Изтеклата информация е била с размер от 32TB, която е била архивирана до размер от 8TB. Вътре е имало софтуер и имиджи на вътрешни билдове, много Windows 10 Redstone 2 билдове, които не би трябвало да бъдат публикувани изобщо.

Що се отнася до кода, то изтеклата информация е била за OneCore ARM ядрото, код за драйвърите за Windows 10, PnP код, сторидж драйвъри, USB и WiFi и пр.

Windows 10 leak: Beta Archive has removed the private MS files from its FTP. Here’s examples of non-public stuff that was dumped online pic.twitter.com/WULYM7me7U
— The Register (@TheRegister) June 23, 2017

Цялата тази информация е строго секретна, предназначена е за вътрешно ползване, а целта ѝ е за намиране на проблеми от разработчиците.

От Beta Archive веднага са предприели действия за премахване на изтеклите файлове от форумите и от FTP сървъра и обясняват, че изтичането не е осъществено от едно място, а идва от различни източници.

За разлика от изнесената информация от The Register, в официално изявление те отричат изтеклите данни да са били с размер от 32TB.

Прочетете още:  Valve пуснаха услугата Steam Remote Play Together

„Папката беше с размер от 1.2GB и вътре съдържаше 12 издания, по 100MB всяко. Това е много далеч от заявените от The Register 32TB и най-вероятно не може да съдържа код, защото е твърде малко като обем, а и освен това трябва да споменем, че това би било в нарушение на нашите правила за съхраняване на подобна информация,“ заявяват от Beta Archive.

Засега няма официално становище от страна на Майкрософт, но най-вероятно те ще запазят мълчание по случая.

0/5 (0 Reviews)