Изтекли тестове поставят въпроси относно "мощността" Windows ARM устройствата

0
36

По-рано тази година Майкрософт обявиха, че започват съвместна работа с Qualcomm и парньорите от ASUS, HP и Lenovo по това да предоставят Windows 10 при ARM устройствата и дори показаха демонстрация на Windows машина със Snapdragon 835 SoC.

От HP обаче инцидентно изпуснаха детайли, забелязани от Roland Quandt от winfuture.de, относно нов Snapdragon лаптоп с Windows 10 в Geekbench, които повдигат доста въпроси относно неговото бързодействие.

Изтекли тестове поставят въпроси относно "мощността" Windows ARM устройствата 5

Устройството, което е наречено Qualcomm CLS, е с осемядрен процесор, с тактова честота между 1.9GHz и 2.2GHz, с 8 GB оперативна памет (RAM) и е било тествано множество пъти от юни месец тази година насам, като е използвана x86 версия на Windows 10 S и Windows 10 Pro.

Изтекли тестове поставят въпроси относно "мощността" Windows ARM устройствата 6

Интересното тук е, че резултатите, които изкарва тайната машина на Майкрософт, са толкова слаби, че дори не се и доближават до тези, които предлагат Android устройствата, със същия процесор Snapdragon 835 SoC.

Майкрософт и Qualcomm нееднократно хвалеха възможностите на новата си машина, но изглежда, че засега не се справят никак добре и истината е съвсем друга. Все пак устройството все още не е излязло официално и те имат време да оправят нещата.

Изглежда, че от Qualcomm са разбрали за изтичането на информацията за тестовете и тя беше изтеглена от сайта на Geekbench.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Fujitsu SP скенерите получиха Linux поддръжка