Изтекоха данни за смартфона Nokia 9 PureView. Идва с пет камери на гърба

0
51
Изтекоха данни за смартфона Nokia 9 PureView. Идва с пет камери на гърба

Сред различните компании, които се очаква да пуснат свои нови модели смартфони през новата 2019-а година, се нареждат и собствениците на Nokia от HMD Global със своя Nokia 9 PureView. Спорадично се появяват различни информации относно модела, но този път изтичането изглежда легитимно и е доста интересно.

Според пост в Twitter на небезизвестния Evan Blass, Nokia 9 PureView, чието кодово наименование вероятно ще бъде „Beholder“, може би ще бъде с пет камери на гърба, подредени под формата на шестоъгълник. Шестата част от шестоъгълника ще бъде LED светкавицата. Засега не е известно какви ще са характеристиките на лещите, които ще се използват в петте камери, но се вижда ясно надписът Zeiss, което е традиция при Nokia.

Техническите данни за Nokia 9 PureView към момента са оскъдни, но се вярва, че той ще бъде с процесор Qualcomm Snapdragon 845, 6GB RAM и 128GB вградено пространство. Дисплеят ще е относително голям като размер – 5.9 инча.

Погледнат отпред смартфонът показва малки безели и липса на notch – вдлъбнатината в горната част на дисплея, която стана популярна при много други модели на различни производители. Според изтеклата снимка Nokia 9 PureView може да дойде и с вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

Най-долу на гърба на телефона виждаме Android One, което може да означава, че Nokia 9 PureView, както и други модели на Nokia, ще се възползват от Android One инициативата на Google. В средата на гърба на модела се вижда логото на Nokia, което е разположено вертикално.

Официалният анонс на Nokia 9 PureView се очаква да бъде направен на CES 2019 в Лас Вегас, който ще се проведе през 8.01.2019 г. – 11.01.2019 г. и тогава потребителите ще научат всички подробности около модела.

Прочетете още:  Майкрософт разделят Cortana от търсенето в нов билд
0/5 (0 Reviews)