Изтекоха хиляди Apple ID пароли от приложението Teensafe

0
41
Изтекоха хиляди Apple ID пароли от приложението Teensafe

Хирляди Apple ID пароли изтекоха от приложението Teensafe в пробив на техен съръвър. Teensafe е приложение, посредством което родителите наблюдават своите деца, информират се за тяхното местоположение, следят какви страници посещават в интернет, какви приложения свалят, история на обажданията, на съобщенията и пр. Подобни приложения стават все по-популярни напоследък и вече повдигат някои въпроси относно сигурността.

Специалистът по сигурността Robert Wiggins е открил, че от приложението са изтекли хиляди Apple ID и паролите към тях, а причината за това е пробив в незащитен сървър в облачната инфраструктура на Amazon. Шокиращите факти показват, че данните, съхранявани на този сървър не са били криптирани и всеки, който ги е достъпил, може да ги види в нормален текст, без нуждата от пароли, съобщават от ZDNet.

Разбрало се е, че данните са изтекли от два сървъра, но официално лице от Teensafe обяснява, че вторият сървър е съдържал само тестови данни и затова е затворен само първият. След като сървърът е бил затворен, от компанията са предприели действия по уведомяването на засегнатите потребители.

Изтекоха хиляди Apple ID пароли от приложението Teensafe 3

Сървърите на Teensafe са съхранявали Apple ID и паролите към тях както на родителите, така и на децата в нормален текст и всеки достъпил сървъра е можел да придобие данните, да влезе в Apple акаунтите, да променя настройки и да следи всякакви активности на жертвите. Според информацията към момента на затварянето на сървъра е имало записи за 10 200 потребители.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В края на май месец идва новата карта на Nvidia GTX 1080 (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments