Изтекоха снимки на Windows 10 Cloud

0
37
Изтекоха снимки на Windows 10 Cloud


Изглежда, че новините около новата версия на Windows, чието работно заглавие е Windows 10 Cloud се потвърждават.

Както по-рано ви съобщихме, съвсем наскоро беше засечена нова версия на Windows 10 Cloud, която ще е заключена по подобен начин на Windows RT и на него потребителите ще могат да инсталират само универсални Universal Windows Platform (UWP) приложения от Windows Store.

Сега изтекоха скрийншотове на Windows 10 Cloud, предоставени от [url=https://www.windowsblogitalia.com/2017/ … -10-cloud/“ target=“_blank]Windows Blog Italia[/url], които твърдят, че са имали възможност да изпробват текущата версия на Windows 10 Cloud и наистина са установили, че на него могат да се инсталират само приложения от Windows Store.

От Windows Blog Italia отбелязват още, че приложенията в Windows Store, които са разработени посредством „Centennial“ Desktop bridge на Майкрософт и позволява на разработчиците да пренесат своите Win32 приложения към Windows Store, се стартират безпроблемно и на версията на Windows 10 Cloud, до която те са имали достъп.

Изтекоха снимки на Windows 10 Cloud 3

Важният аспект тук е, че Windows 10 Cloud ще може да използва приложения само от Windows Store, което е добре по отношение на сигурността и леснота на поддръжката, но може да се окаже голям минус, защото може да страда от липса на разнообразие на приложенията.

Засега няма никакво потвърждение от страна на Майкрософт, но се счита, че Windows 10 Cloud е създаден с цел да бъде конкуренция на Chrome OS и Chromebook.

Предположенията са, че той ще бъде наличен заедно с излизането на Windows 10 Creators Update през април.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Линус Торвалдс наруга Intel за Meltown по своя неповторим начин