Изтекоха спецификациите на Galaxy S8, както и датата на излизане

0
22
Изтекоха спецификациите на Galaxy S8


В интернет изтекоха всички спецификации на Samsung Galaxy S8, както и официалната дата на която ще излезе телефонът.

Evan Blass от VentureBeat пръв пусна изтекло изображение на идващия флагман на Samsung Galaxy S8, което показва, че смартфонът ще прилича на Galaxy S7 и дизайн без безели.

Телефонът използва технологията на Samsung „infinity display“, която ще позволи дизайн без безели и физически бутони за навигация и по-голям дисплей, отколкото на миналите модели.

Galaxy S8 ще бъде наличен в две разновидности с 5.8 и 6.2-инчови QHD Super AMOLED извити дисплеи, в съотношение 18:15:9.

This is the Samsung Galaxy S8, launching March 29 https://t.co/lQZ0K0q2MA pic.twitter.com/dlusRMX4YH
— Evan Blass (@evleaks) January 26, 2017

Според изтеклите данни и двата дисплея предлагат технология за отчитане на натиск, подобно на технологията Force Touch при iPhone 6.

Моделите на Galaxy S8 ще бъдат с различни процесори в различните региони, като на места ще бъдат с Qualcomm’s Snapdragon 835, а на други със собствения процесор на Samsung – Exynos.

Оперативната памет ще бъде 4GB RAM и минимално вградено пространство от 64GB, както и SD слот с възможност за до 256GB. Според модела батерията ще бъде 35000mAh или 3500mAh, а зареждането ще се осъществява посредством USB-C порт, който ще се намира в долната част на смартфона.

Данните сочат, че 10-нанометровитe процесори ще предоставят по-голяма бързина от предшествениците, 23% по-бърза графика и ще са с 20% по-енергоефективни. Операционната система ще бъде Android 7.0 Nougat.

Въпреки слуховете, че от Samsung смятат да премахнат 3.5-милиметровият аудо-жак, от изображението си личи, че той все пак е там.

Прочетете още:  Излезе Flatpak 1.6.2 с поправка за регресия

Задната камера е 12-мегапикселова, с нова функция за визуално търсене, а предната камера за селфита и видео-разговори – 8 мегапиксела.

Evan Blass съобщава също така, че Galaxy S8 ще има докинг функция, подобна на Microsoft Continuum, с името „Samsung DeX“, което ще позволява десктоп изглед при Android и ще се управлява с мишка и клавиатура.

Ако информацията е вярна, можем да очакваме официален световен анонс на новия флагман Galaxy S8 на 29-ти март, а пускането му в продажба ще бъде на 21-ви април. Засега не е изтекла информация относно цените.

0/5 (0 Reviews)