Изтрийте Facebook акаунтите си, време е – призовава съоснователят на WhatsApp

0
900

Да изтриете акаунта си във Facebook е действие, което набира все по-голяма популярност. Съоснователят на WhatsApp Brian Acton призова в Twitter всички да изтрият своите акаунти от социалната мрежа, а причината е огромното изтичане на потребителска информация, което се случи преди няколко дни и беше използвана за политически цели.

Движението #deletefacebook също набира популярност и се радва на широк потребителски интерес. То също е подбудено от пробива, при който компанията за политически анализи Cambridge Analytica получи информация за над 50 милиона Facebook акаунта незаконно. Натискът върху Facebook нараства ежеминутно, властите предприемат твърди мерки, за да разберат истината и цялата тази криза има и финансово измерение – компанията губи $50 млрд. пазарна стойност.

Acton, който през 2014-а година продаде WhatsApp за $19 млрд. на Facebook, винаги е заявявал своята съпричастност за запазване на поверителността и сигурността на потребителите. Съвсем наскоро той обяви, че е инвестирал $50 млн. за сигурност в приложението Signal, а също така се е присъеднил към Signal Foundation. Освен призива си в Twitter, той направи призив и във Facebook, подканяйки всички да изтрият акаунтите си във Facebook, защото е дошло времето за това.

Изтрийте Facebook акаунтите си, време е - призовава съоснователят на WhatsApp 3

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе GNOME 3.31.4 с множество промени, които ще намерят място в 3.32