Изумителната технология за изкуствен интелект Mycroft идва за Linux (видео)

0
921
Изумителната технология за изкуствен интелект Mycroft идва за Linux (видео)


Най-вълнуващата и завладяваща технология за 2016 – та година за Linux десктопите се казва Mycroft AI.

Разработчиците ни карат да изпитваме още по-голямо нетърпение с ново видео, което демонстрира възможностите на изумяващата технология.

Причината Linux потребителите да са толкова развълнувани от идването на Mycroft технологията е, че няма нищо подобно, което да е правено до момента. Има някои обещаващи проекти за разпознаване на реч, но никоя от тях не е толкова напреднала като Mycroft.

Някои хора може да не са толкова развълнувани от технологията, но това е само защото нямат и идея какъв потенциал има, която на всичкото отгоре е оупън-сорс. След съвсем малко време ще можем да управляваме компютъра си напълно с глас, с помощта на вградения в него изкуствен интелект.

В бъдеще ще е възможно всяко едно действие, което сега извършвате на компютъра с пръсти, да бъде извършвано само чрез глас.

Видеото, което пускат от екипа на Mycroft е изключително впечатляващо и показва само една мъничка част от ползите на подобна технология. Потребителят може да си приказва с компютъра, да му дава команди какво да прави, да му задава въпроси и дори сложни дейности като компилиране от сорс в терминала.

Mycroft е все още в разработка засега. От екипа им са в постоянна връзка с Canonical и смятат да направят технологията достъпна първо за Ubuntu. Въпреки това, имайки предвид, че технологията е open-source, тя ще бъде налична за всяка една дистрибуция.

Няма да се налага да чакаме дълго и да предполагаме точно какво ще бъде, защото Mycroft идва много скоро, през април. Ubuntu 16.04 LTS също идва през април. Дали е съвпадение?

Прочетете още:  Windows 10 Creators Update идва с подобрена политика на поверителността и без таргетирана реклама
0/5 (0 Reviews)