Как Microsoft ще се опита да натъпче Windows 10 във всяка една машина

0
24


Новата операционна система ще бъде „препоръчан“ ъпдейт и автоматично ще се сваля на всеки един компютър по-стара версия на Windows.

Софтуерният гигант не показва признаци да се притеснява от общественото недоволство и не планира забавяне на дистрибуцията на операционната система. Windows 10 се предлага отдавна като свободен optional ъпдейт за Windows 7 и Windows 8.1. В началото на следващата година обаче той ще стане „препоръчан“ или „recommended“ ъпдейт, което означава, че потребителят няма да има избор и ъпдейтът ще се сваля автоматично на машината, като също така и ще се инсталира, ако настройките на Windows Update са оставени по подразбиране, а именно автоматично да бъдат инсталирани important и recommended ъпдейтите. По този начин Microsoft ще инсталира новата си операционна система на милиони машини, още повече, че самите те препоръчват да бъдат инсталирани всички ъпдейти от този тип.

Terry Myerson, Microsoft Windows висш началник, написа в четвъртък в блога си:

„Ето защо, независимо от начина ви на ъпдейт, вие винаги можете да примете или откажете офертата. Ние окуражаваме всеки да ъпгрейдне своята операционна система до Windows 10, защото това е най-безопасната, най-познатата, най-бързата и е пълна с иновации. Ако сте ъпгрейднали, вие винаги можете да се върнете към миналата версия на Windows, в 31 дневен срок. Ние правим това като запазваме пълно копие на старата ви операционна система, включително с програмите и настройките, за 31 дни от момента на ъпдейт. По всяко едно време можете да върнете към миналата версия на Windows чрез Settings->Update and Security->Recovery and Uninstall Windows 10“

По този начин, по-слабо технически ориентирани потребители, ще останат с Windows 10, а след като изтече периодът, няма да имат право на избор. Друг подобен похват е инсталирането на Windows 10 на Xbox конзолите, като по този начин ще се привлекат почти насилствено още милиони потребители. Това е още един начин да се увеличи разтежът на потребление, който се забавя последния месец. Съвсем отделен е въпросът, че „безплатната“ операционна система ще трябва все пак да се заплати след една година. При Microsoft няма нищо безплатно. Цялата им кампания с „безплатния“ ъпгрейд и всички други методи са с единствената цел къде насилствено, къде не, да принудят, колкото се може повече потребители да мигрират към Windows 10.

Прочетете още:  Linux дистрибуцията Lubuntu преминава на Wayland през 2020-а година
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments