Какво би донесла конвергенцията на Canonical за бизнеса, потребителите и OEM производителите.

0
52
Какво би донесла конвергенцията на Canonical за бизнеса


По всичко личи, че новата технология ще бъде полезна за абсолютно всички.

Акто, може би, вече сте разбрали, от Canonical, компанията, която стои зад най-популярната свободна операционна система Ubuntu Linux, пуснаха в обращение първото си устройство BQ Aquaris M10, което поддържа конвергенция или с казано с прости думи устройство, което се трансформира в напълно функционален настолен компютър, ако към него бъдат свързани мишка и клавиатура, с възможност за свързване и на дисплей като монитор или телевизор.

Погледнато от камбанарията на ентърпрайз и бизнес потребителите, които са и главната таргет група на Caninical, ще могат да носят навсякъде своята информация, файлове и документи по защитен начин, което се гарантира от enterprise-grade системата на Ubuntu Linux, както и ще работи по един много лесен и безпроблемен начин с VDI – виртуални десктоп инфраструктури.

OEM производителите могат да се възползват от новата технология като предоставят на своите клиенти нов и изключителен продукт, който ще се продава като топъл хляб. Иновацията, която въведоха от Canonical в мобилния свят, има практически безгранично приложение.

За разработчиците също има много добри новини – те могат да пишат приложения, които ще работят навсякъде, комптри, лаптопи, таблети, телефони, без да се налага да правят специално мобилни или десктоп версии. Могат да пишат приложения, които са изцяло нови и са специално за устройства, които поддържат конвергенция. Ubuntu SDK се превръща в пръв приятел за разработчиците, които искат бързо да станат известни и да натрупат състояние. Точно сега е моментът.

Не на последно място крайните потребители също могат да се възползват по много начини от конвергенцията. Всичките техни любими приложения ще могат да работят навсякъде, без оглед на устройството, на което са стартирани и ще могат да им се радват по всяко едновреме. Към това трябва да прибавим и технологията Mircast, която чука на вратата и представлява свързване на Ubuntu телефон или таблет с телевизор, което ще се случва просто с натискането на един бутон.

Прочетете още:  Новият SSD диск T7 Touch на Samsung има скенер за пръстови отпечатъци
0/5 (0 Reviews)