Kali Linux вече краква пароли с използване на облачни GPU

0
101
Kali Linux


Линукс дистрибуцията Kali, която е ориентирана към сигурността и намирането на уязвимости, вече може да използва видео карти в облака, за да разбива пароли, което увеличава неимоверно шансовете за успех.

Kali e GNU/Linux дистрибуция, която е базирана на Debian и съдържа в себе си голям брой инструменти за откриване на уязвимости, кракване на пароли, инструменти за съдебно разследване и др.

Kali Linux се използва широко от различни правителствени служби, но също така може да се използва от всеки един потребител или кибер престъпник, защото е налична за свободно сваляне от всекиго.

Тази седмица разработчиците на Kali Linux публикуваха подобрена нова версия, в която освен всички други подобрения, е добавена и възможност за използване на видео карти в облака (Azure и Amazon Web Services), с цел разбиване на пароли.

Тази промяна ще донесе голямо подобряване на възможностите на Kali за разбиване на пароли и увеличаване на нейната мощ.

Всеки един човек, незавизимо кой е той, може да използва множество GPU облачни услуги, като границата е единствено това, за колко от тях си е платил. Колкото повече такива услуги бъдат наети, толкова повече се увеличава мощността и шансовете за разбиване дори и на сложни и дълги пароли.

В новата версия на дистрибуцията 2017.1 е добавена поддръжка и за безжичните чипсети RTL8812AU на Realtek, които се използват от производители като D-Link, Belkin и TP-Link, така че сега Kali има достъп до още по-голям брой Wi-Fi точки за достъп.

Добавена е и поддръжка за скенера за уязвимости OpenVAS 9. Този инструмент не е включен по подразбиране, но можете да се сдобиете с него само с изпълняването на apt-get update и apt install openvas.

Прочетете още:  Grand Theft Auto (GTA) VI излиза през 2022-а година. Завръща се във Vice City (видео)

Пълният списък с промените за новата версия на Kali Linux можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)