Kaspersky се представя най-добре при AV-TEST

0
56
Троянецът KRONOS получава нова версия и заплашва Windows потребителите сериозно


От германския институт AV-TEST публикуваха резултатите от тестовете, извършени на 18 различни антивирусни продукта за първите шест месеца на 2017-а година.

От тестовете, в които се изследват защита, използваемост и бързодействие личи, че Kaspersky Internet Security е най-добрата антивирусна програма за изследвания период, като събира максималните 18 точки.

От AV-TEST казват още, че две трети от антивирусните продукти са успели да съберат от 16 до 18 точки, а 13 от общо 18 продукта са успели да съберат 16 точки, резултат, който удостоверява, че те могат да дадат надеждна защита, без това да се отразява на производителността на машината.

Kaspersky се представя най-добре при AV-TEST 3

Symantec Norton Security и Trend Micro Internet Security се доближават наистина близо до Kaspersky със своите 17.8 точки, при които невъзможността да съберат пълния набор от 18 точки е причинена от получените 5.8 точки за използваемост.

Специалистите от AV-TEST казват, че тенденцията платените антивирусни решения да са по-добри от безплатните се запазва, а най-доброто безплатно антивирусно решение според тестовете е на Avast.

И въпреки че Windows 8.1 и Windows 10 идват с вграденото безплатно антивирусно решение на Майкрософт Windows Defender, тестовете показват, че то е много далеч от антивирусните продукти от трети страни.

Интересен е фактът, че въпреки всички свои качества, Kaspersky беше забранен в САЩ, поради съмнения за връзки с Кремъл.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Mozilla обявиха края на поддръжката за Windows XP и Vista