KDE Connect 1.3 получи разширение за GNOME Nautilus

0
912

KDE Connect е изключително полезен инструмент, който има за цел да осигури на потребителите връзка между всичките им Android устройства (смартфони и таблети). Той позволява да получите нотификации от телефона на компютъра ви, например за пропуснати повиквания или текстови съобщения, контрол на музикалния плейър на компютъра от телефона, споделяне на клипборд между устройствата, използване на телефона като дистанционно управление на десктопа, отговаряне на текстови съобщения от десктоп машината, изпращане на линкове към телефона, да преглеждате различни документи от телефона на десктопа, синхронизация и още много.

Сега в новата си версия KDE Connect 1.3 получава и разширение за файловия мениджър Nautilus при Linux средата GNOME. Причината за това е, че в GNOME няма толкова добро приложение като KDE Connect и ето, че сега потребителите на тази графична среда също получават възможност да изпращат файлове от десктопа към телефона, използвайки контекстно меню.

KDE Connect 1.3 също така вече позволява изпращането на множество файлове едновременно, позволява изпращане на album art посредством плъгина MPRIS, добавено е управление на „tel:“ линкове и е поправено сриване при получаване на уведомления.

Повече информация можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Има начин да отключите фирмуер паролата на Mac без помощта на Apple