KDE Discover получава интеграция с Fwupd за актуализация на фърмуера

0
70
KDE Discover получава интеграция с Fwupd за актуализация на фърмуера

Към момента KDE Discover предлага повечето функции от които се нуждае един Plasma потребител, но при него липсва интеграция с Fwupd за актуализиране на фърмуера на машините. И докато всеки може да направи това от терминал, то далеч по-удобно е функцията да се предлага интегрирана с подходящото приложение, предлагайки графичен интерфейс.

KDE Discover получава интеграция с Fwupd за актуализация на фърмуера 5

В момента разработчиците работят по интеграцията на KDE Discover и Fwupd от около два месеца и освен, че това ще даде възможност за актуализиране на фърмуера на машината, но ще даде възможност и за актуализирането на устройства, които са свързани към конкретната машина посредством USB/SOC. Интеграцията също ще направи така, че потребителите ще получават уведомления кога е налична актуализация, без да се налага да търсят сами.

KDE Discover получава интеграция с Fwupd за актуализация на фърмуера 6

По проекта, чието име е Google Summer of Code (GSoC 18), в момента работи Abhijeet Sharma, а негови ръководители са David Edmundson е Aleix Pol. Sharma разработва бекенда за Discover, който ще управлява процеса по актуализиране на фърмуера. Метаданните се свалят в кеш директорията на Discover и след това файловете биват препращани към fwupd-daemon. Актуализациите се показват в секцията за ъпдейти на Discover заедно с всички други ъпдейти, но са категоризирани като системни ъпдейти (System-Updates).

Към момента по интеграцията на Discover с Fwupd продължава да се работи и се планира тя да е част от KDE Plasma 5.14. Повече информация можете да научите от KDE Community Wiki, както и от форума по темата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нов проблем с iPhone X - "зелената линия на смъртта"