KDE Frameworks 5.50 дойде с множество подобрения

0
24
KDE Frameworks 5.50 дойде с множество подобрения

Месечното издание на KDE Frameworks 5 е тук и носи със себе си множество подобрения и различни поправки. В KDE Frameworks 5.50 виждаме множество подобрения при KTextEditor, където е добавена поддръжка за inline бележки и съобщения, подобрено е синтактичното осветяване (syntax highlighting) и е добавено подобрение за по-добро скролиране.

При KConfig е премахнато предупреждението за стара kiosk функция, която вече не се поддържа и е добавена нова клавишна комбинация Ctrl+0 за действието Actual Size. KXMLGUI вече прави Konqi да изглежда добре на HiDPI дисплеи, KNotification получава поддръжка за използването на libcanberra при аудио нотификации.

Налични са множество подобрения и поправки при Kirigami UI framework, KWayland също получава някои подобрения като синхронизиране на set/send/update методите, фрактално скалиране в OutputManagement, поправка за управлението на паметта в WaylandOutputManagement и изолирането на всеки тест в WaylandOutputManagement.

Налични са множество KIO поправки, няколко Samba подобрения, поправки получават KWidgetsAddons, NetworkManagerQt, Plasma Framework, Solid, Sonnet, syndication, KIconThemes, KHolidays, KI18n, KFileMetaData, KDocTools и още.

Пълния списък с промените можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google обещаха да поправят функцията за бързо зареждане при Android Pie