KDE Neon вече ще използва Calamares инсталатора

0
58
KDE Neon вече ще използва Calamares инсталатора


Днес Jonathan Riddell, който поддържа Linux дистрибуцията KDE Neon, съобщи за наличността на графичния инсталатор Calamares.

KDE Neon е Linux дистрибуция, която е базирана на Ubuntu и използва KDE за графична среда, като предлага на потребителите си бързо развиваща се софтуерна репозитория, с най-новите версии на пакетите.

KDE Neon се разпространява в две версии – User и Developer. User версията е стабилна и е за потребителите, които искат да използват или изпробват най-новия KDE софтуер, а Developer версията е нестабилна дистрибуция направена за тестване на възможно най-новите версии на софтуера, при които, разбира се, може да има и всякакви проблеми.

Сега към дистрибуцията се присъединява и графичният инсталатор Calamares, който е бил пожелан от множество потребители и са искали той да стане инсталатор по подразбиране.

Calamares не зависи от типа дистрибуция, като поради тази причина може да бъде използван в най-различни дистрибуции от всякакъв тип. Той бива използван в редица известни Linux/GNU дистрибуции като Netrunner, KaOS, Chakra, Manjaro и други.

Сега Calamares е наличен в Developer версията на KDE Neon по подразбиране, замествайки инсталатора Ubiquity, който е разработен от Canonical специално за дистрибуцията Ubuntu.

Инсталаторът Calamares е изключително лесен за употреба, като само в няколко стъпки позволява на потребителя да инсталира бързо и удобно Linux на компютъра си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Valve придоби игровото студио Campo Santo