KDE очерта целите си за близките няколко години

0
36
KDE Plasma

Lydia Pintscher от отворения проект KDE сподели в своя блог бъдещите планове на проекта за следващите 2-3 години. Поставените цели са били разгледани и обсъдени на тазгодишната KDE Akademy конференция и са в резултат на 684 гласа.

Екипът ще се стреми към добра използваемост на основния софтуер, като ще се цели в осигуряването на безпроблемна работа на потребителите, които да могат да извършват ежедневните си задачи безпрепядствено. Основният софтуер трябва да се изглади до най-малкия детайл по начин, по който да е удоволствие за всеки един човек да го използва.

От KDE обръщат сериозно внимание и на поверителността и те ще работят усилено върху функциите, настройките и софтуера, които предоставят поверителност и които са свързани с нея. След като счетат, че са готови с тази задача, те ще започнат да промотират поверителността в KDE, защото считат, че поверителността е ключова за обществото на отворения код и свободния софтуер.

Проектът ще се занимае сериозно и с привличането на още повече специалисти, за да може по-добре да се справи с поставените задачи и да достигне визията, която има. Ще се привличат специалисти от всякакви области – дизайнери, програмисти, преводачи и всякакви други сфери, които ще помогнат на KDE да стане още по-успешен проект.

Повече информация можете да научите от блога на Lydia Pintscher.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 18.04 се инсталира с 10% по-бързо