KDE Plasma 5.16 ще дава възможност за влизане в UEFI при рестарт

0
47
KDE Plasma

В тазседмичните новости, които Нейт Греъм обявява около Linux графичната среда KDE Plasma забелязваме една доста интересна функция. Разработчикът съобщава, че считано от версия 5.16 потребителите на тази среда ще могат да избират компютърът им да се рестартира директно в UEFI настройките.

KDE Plasma 5.16 ще дава възможност за влизане в UEFI при рестарт 10

Това спестява действията, които са нужни за влизане в UEFI, които обикновено включват рестарт на машината и държане на определен бутон на клавиатурата, който е различен в зависимост от производителя на дънната платка. Новата опция е станала възможна със сътрудничеството на екипа на Plasma с Logind.

KDE Plasma 5.16 ще дава възможност за влизане в UEFI при рестарт 11

Сред подобренията от тази седмица виждаме изчистени и реорганизирани контекстни менюта при Task Manager, различни подобрения при Discover, добавени са миниатюри за PCX файлове в KIO и Dolphin, при използването на вертикален панел датата на часовника вече се възползва от цялото налично пространство.

KDE Plasma 5.16 ще дава възможност за влизане в UEFI при рестарт 12

Налични са още подобрения при Breeze applications-gaming иконата, Kate и KWrite, подобрения при иконите, подобрения при Spectacle, при Gwenview е добавена тъч поддръжка и др.

Поправени са и множество проблеми при използването на виртуални десктопи, при KInfoCenter, при Baloo индексатора са намалени сриванията, при прекъсване на копиране преди то да е завършило незавършеният файл вече се изтрива автоматично и още.

Пълния списък с промените можете да разгледате в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver - официални дати на излизане на изданието
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments