KDE Plasma 5.17 търпи поправки в последния момент

0
45
KDE Plasma

Разработчиците на KDE Plasma поправят различни бъгове преди новото издание 5.17 да бъде пуснато официално.

След като миналия месец Plasma 5.17 влезе в бета стадий и се очаква да излезе официално тази седмица, разработчиците бързат да поправят всички познати проблеми, за да може финалното издание да е възможно най-безпроблемно.

Разработчикът Нейт Греъм обяснява, че е свършена много работа под капака и повечето от нещата, по които се работи и в момента все още не са налични. Поради тази причина визуалните промени за крайния потребител при този анонс ще са по-малко, но това не означава, че е свършена по-малко работа.

Сред поправките за KDE Plasma 5.17 виждаме поправка за anti-aliasing настройките за шрифтовете, които вече се изписват коректно, Discover вече не позволява да опитвате да прекъснете актуализации, които не могат да бъдат прекъснати, трей иконите на KeePassX и други приложения вече се изобразяват както трябва, въртящите се индикатори докато се зареждат скрийншотове от приложенията при Discover вече се показват на правилното място.

Файловият мениджър Dolphin повече няма да се срива, когато е отворен със search schema (например dolphin –new-window baloosearch://), добавянето на множество албуми в музикалния плейър Elisa вече ще подрежда песните по ред на номерата, а няма да ги разбърква, поправен е проблемът при Discover с некоректното показване на лицензите на приложенията и още.

Докато изчистват проблемите при предстоящото издание разработчиците работят усилено и по следващото издание 5.18, където също е свършена много работа като поправяне на проблема с местенето на прозорци в пълен режим при X11 или Wayland, когато Discover е използван за офлайн актуализации и някоя от актуализациите не успее, приложението вече предлага поправка на системата, System Settings Baloo страницата с настройките е преработена и получава QML-базиран интерфейс и пр.

Прочетете още:  Fallout 4 Linux DXVK Wine

При подобряването на потребителския интерфейс виждаме подобряване на Plasma Audio Volume аплета:

KDE Plasma 5.17 търпи поправки в последния момент 1

Списъкът с инсталираните приложения при Discover вече ги показва сортирани по име, предупреждението за затваряне на повече от един табове при Konsole вече може да бъде премахнато.

Пълния анонс и още повече подробности около изданията KDE Plasma 5.17 и 5.18 можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments