KDE Plasma идва с още подобрения. Вижте какви

0
56
KDE Plasma

Нейт Греъм сподели с общността нови интересни факти относно развитието на GNU/Linux графичната среда KDE Plasma, KDE Frameworks и приложенията, свързани с тях. В следващата версия се очакват още нововъведения и поправки на различни проблеми.

– Като голямо новъведение се отчита поправянето на глобалния скалиращ фактор при GTK приложенията. Ако глобалният скалиращ фактор е настроен да е число, то ще бъде унаследено от GTK приложенията и по този начин и те вече ще се скалират коректно.

– Вграденият превключвател на табове в текстовия редактор Kate вече показва пътищата до файлове с подобни имена.

KDE Plasma идва с още подобрения. Вижте какви 5

– Places панелът вече ще показва нов елемент Properties, където потребителите ще могат да видят полезна информация относно дисковете и външните устройства.

– В Discover се добавя нова функция към индикатора за актуализациите, която позволява ъпгрейда на дистрибуцията, която използвапотребителят.

– Инструментът за заснемане на екрана Spectacle получава възможност за заснемане на последователни снимки. Също така, ако потребителят изтрие полето за име на заснетия файл, Spectacle ще премине към именуването на файловете по подразбиране.

KDE Plasma идва с още подобрения. Вижте какви 6

Поправени са редица проблеми при Discover, Network manager, Tree views при GTK приложенията, свързване към Samba споделен ресурс, Baloo, Kate, Spectacle, Dolphin, KMail и още. Също така са добавени някои новости при потребителския интерфейс, наред с решаването на различни проблеми.

Повече можете да видите в официалния анонс на Нейт Греъм.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Mobile RTM Build 10586 е все по-близо до официално издаване