KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости

0
51
KDE Plasma

Нейт Греъм обяви последните промени при Linux графичната среда KDE Plasma и с удоволствие съобщава, че най-сетне е налична поддръжка за виртуални десктопи при използването на Wayland плюс нов интерфейс и за X11. Греъм съобщава, че по поддръжката за виртуалните десктопи при Wayland е работено буквално с месеци, работата е била огромна и заслужава аплодисменти.

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 15

Миналата седмица от екипа обявиха и излизането на Plasma 5.15 Beta, която ще се тества за грешки, които разработчиците ще гледат да отстранят възможно най-бързо, за да може финалното издание, което се очаква на 12-и февруари да е възможно най-безпроблемно.

Наравно с поддръжката за виртуални десктопи при Wayland Греъм обяви и други интересни новости при KDE Plasma като добавяне на бутон в нотификатора за устройства, с който могат да се разкачат всички свързани устройства.

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 16

Уиджитът Clock вече позволява да зададете форматиране на времето по ваш вкус.

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 17

Налични са различни подобрения по потребителския интерфейс, сред които виждаме изчистена легенда за графиката при Network Monitor:

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 18

System Settings Date & Time вече изглежда коректно с използването на fractional скалиращ фактор:

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 19

Избирачът на тапети изглежда повече от добре с всички плъгини по подразбиране и използването на fractional скалиращ фактор:

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 20

Допълнително Греъм съобщава, че при търсене на приложение в KRunner като резултат се отваря Discover и показва полето за търсене както се очаква, файловият мениджър Dolphin вече предупреждава при излизане, ако имате отворен нерминал, в който е стартирано приложение, KMail позволява изключването на баджовете за непрочетени съобщения в Task Manager иконата си, вече е по-лесно да намерите плъгина за време в Krunner.

KDE Plasma най-сетне идва с виртуални десктопи при Wayland. Налични са и други интересни новости 21

Разбира се, има и редица отстранени проблеми като поправяне на бъг, при който беше възможно изчезването на тайтъл бар менютата да изчезват при възстановяване на сесия, всички стрелки при Analog Clock уиджита вече имат сянка, секцията за USB устройствата при Info Center сега показва всички устройства, сорсът на NOAA Picture Of The Day тапета отново работи и още.

Прочетете още:  Facebook пускат 3D снимки в News Feed

С всички всички вълнуващи подробности около KDE Plasma можете да се запознаете от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)