KDE Plasma получава Chrome интеграция

0
33
Plasma 5 идва с още новости. Firefox вече използва нейтив KDE диалози. Поправени са множество бъгове


GNU/Linux графичната среда KDE Plasma ще получи интеграция за браузъра Google Chrome, като се очаква на по-късен етап това да се случи и с Mozilla Firefox.

Според поста публикуван в Google+, изглежда че интеграцията на KDE Plasma с Google Chrome ще се активира от самия браузър под формата на добавка.

Разширената интеграция на Chrome за Plasma ще позволи изпращането на линкове към мобилния ви телефон, посредством KDE Connect, а медийните контроли в браузъра да бъдат управлявани чрез плазмоида Media Controller.

Табовете, които са отворени в браузъра вече ще се показват в прозореца за изпълнение на команди, ще има възможност за показване на икона, когато някои табове са отворени в режим „Инкогнито“, свалянията на файлове ще се показват в зоната за уведомление на KDE, а историята на браузъра ще може да бъде преглеждана в KDE Activities.

Интеграцията ще бъде налична в KDE Plasma версия 5.10.0, която е планирана да излезе в края на месец май, а влиза в „замръзнал“ стадий след по-малко от две седмици – на 11-ти май, когато вече няма да се добавят нови функции, а ще бъдат изчиствани само бъгове.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт запушват 115 уязвимости с последния ъпдейт