Kingston чупи рекорда с 2TB флаш памет

0
58
Kingston чупи рекорда с 2TB флаш памет


От Kingston са първите, които ще предложат USB флаш памет с вместимост от невероятните 2TB.

Новият модел се казва DataTraveler UltimateGT, като последните две букви GT означават Generation Terabyte и ще се предлага в две разновидности от 1 и 2 терабайта.

Трябва да се спомене, че флашката не е никак малка със своите 72mm x 27mm x 21mm и имайки предвид, че идва с метален корпус, се предполага, че няма и да е никак лека.

Интересното при новата флашка е, че от Kingston твърдят, че има поддръжка за USB 3.1, новсъщност портът е USB 3.0 и е обозначен като Gen 1, което отново потвърждава, че скоростта ще е според стандарта на USB 3.0, а не на USB 3.1, който се обозначава като Gen2.

От Kingston казват:

„Потребителите ще получат възможността да съхраняват огромни количества информация в малко устройство, включително до 70 часа 4K видео. DataTraveler Ultimate GT предлага изключително качество и дизайн, като предлага метален корпус от цинкова сплав, който дава добра удароустойчивост. Малките размери дават възможност на ентусиастите и професионалните потребители малко по размери решение за големи файлове“.

Новите 1TB и 2TB флаш памет на Kingston се очаква да излязат следващия месец, февруари 2017-та година, но засега цената не е известна. От компанията просто представиха двата продукта на CES, но останаха мълчаливи относно скоростите на трансфера и най-важното – цената.

Имайки предвид обаче цената на миналия звяр HyperX DataTraveler Predator, която при излизането на продукта беше $1438 и дори сега, две години и половина по-късно все още струва около $700, то можем да очакваме подобни цени и за новия DataTraveler UltimateGT.

Прочетете още:  Очаква се RC изданието на X.Org Server 1.20 да излезе днес
0/5 (0 Reviews)