Китай започва да ограничава децата от играенето на игри. Позволяват се 90 минути на ден

0
55
Китай започва да ограничава децата от играенето на игри. Позволяват се 90 минути на ден

Властите в Китай се опитват да намалят вредните последици от компютрите и смартфоните при младежта с нов закон.

Китайските власти са прокарали нов закон, който забранява на лица до 18 години да играят игри повече от 90 минути на ден, а също така и след 22.00 часа, съобщават от The New York Times.

Според новия закон през работните дни от седмицата децата ще могат да играят по 90 минути, но не и след 22.00 часа, а през почивните дни лимитът се вдига до три часа. Освен това децата ще трябва да използват своите истински имена и ID номера, а не фалшиви, каквато е широко разпространената практика.

Според властите новият закон ще помогне в борбата срещу пристрастяване към видео игри, лошото образование, умора на очите, а също така според тях това ще има позитивен ефект върху културата на индивидите.

В тази връзка от Tencent премахнаха PUBG от Китай и я заместиха с играта Game for Peace, която учи младежта на патриотизъм и ги възпитава против насилието. Въвеждат се и лимити за покупки на предмети и други артикули в игрите, които започват от $28 и достигат до $57 в зависимост от възрастта на играча.

На някои новите мерки може да се виждат прекалено драконовски, но Комунистическата партия, която управлява китай се опитва да намали използването на смартфони, което постоянно нараства от момента, в който те се появиха на пазара.

Новият закон обаче може да удари тежко пазара за видео игри в Китай, който към момента е най-големият в света. Издаването на подобен закон може да бъде и предпоставка за приемането на подобни закони и в други държави.

Прочетете още:  Journey to the Savage Planet Linux DXVK Wine
5/5 (1 Review)