Китай затваря борсите за Bitcoin

0
34
Китай затваря борсите за Bitcoin


Китай затвори борсите за Биткоин в страната, което доведе до падане на цените.

Народната банка на Китай обяви по-рано този месец, че финансовите операции Initial Coin Offering (ICO) са нелегални и нареди на компаниите да спрат всякакви подобни дейности.

Също така е разпоредено компаниите, които са получили дивиденти от подобна дейност да върнат средствата на инвеститорите.

След заповедта за затваряне на борсите за Биткоин, беше отбелязан спад при криптовалутата от 7.3% в САЩ, съобщават от [url=https://www.bloomberg.com/news/terminal/OVYSCVBE5TS0“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener“ class=“terminal-news-story“ title=“Caixin: 【虚拟货币交易所时代结束】监管当局决定关闭中国境内虚拟货币的交易所,这涉及“币行“ itemscope=“itemscope“ itemprop=“StoryLink]Caixin[/url], цитирани от Bloomberg.

Китайският регулатор е приготвил пакет от инструкции за затварянето на борсите, което доведе до рязък спад в стойността на криптовалутите при борси като Huobi.com.

Говорители на Okcoin и Huobi – Tian Ying и Wu Xing обаче твърдят, че засега не са получили никакви официални раезпореждания и че все още продължават да работят. Въпреки това Биткоин отбеляза нов спад от 3.9% до $4399.54 в Ню Йорк в 11.05 часа местно време.

Затварянето на борсите очевидно ще се осъществи, въпреки че те са под регулацията на правилата за превенция на прането на пари и KYC (know your customer).

Според Autonomous Research LLC само за тази година са осъществени $2 млрд. от ICO операции.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Valve пуснаха голям стабилен ъпдейт за SteamOS