Комикс показва колко много е „обичан“ Windows 10

0
74


Ако сте Windows потребител,то твърде ясно трябва да сте забелязали как вървят нещата там и да сте запознати с противниковата вълна, която се надига срещу него.

Вълната от недоволни се надигна от начина, по който от Microsoft насилват потребителите да преминат към Windows 10.

Инструментите в арсенала на Microsoft са многобройни, въпреки голямото обществено недоволство, което ни най-малко не ги смушава. Например като ъпгрейд до Windows 10 без съгласието на потребителя, хардуерно ограничаване на старите операционни системи, промяната на статуса на ъпгрейда към Windows 10 като recommended, постоянни съобщения и натяквания, попъп от Windows Update, където нарочно е скрит бутона за затваряне и повечето потребители се хващат на въдицата и натискат по-късно, което означава, че така или иначе ще ъпгрейднат и пр.

Комикс показва колко много е "обичан" Windows 10 5

С подобна агресивна политика беше въпрос на време да започнат да се появяват комикси, които да изявят недоволството на някои потребители. През този уийкенд комиксът, който е базиран на оригинал на [url=https://www.reddit.com/u/shenanigansen“ target=“_blank“ rel=“nofollow]/u/shenanigansen[/url] от Reddit, се разпространява с огромни темпове. Оригинално комиксът е постнат през 2014-та, но не можем да не признаем, че сега, след като е добавено логото на Windows, идеята му е още по-добра.

През това време, от Microsoft продължават да натискат потребителите, особено след като обявиха официалния краен период за безплатния ъпгрейд към Windows 10, на 29 юли. Сега, в гореспоменатото съобщение за ъпгрейд, вече няма и помен от бутон за затваряне, за отмяна, за връщане назад или какъвто и да било друг начин за отказване на ъпгрейда.

Потребител от Reddit е направил скрийншот на това съобщение и ние твърдо вярваме, че той не е единственият, просто от Microsoft съвсем са му отпуснали края и не признават никакви морални закони.

Прочетете още:  AMD признаха, че и техните процесори са уязвими срещу Meltdown и Spectre. Започват да спускат кръпки

Комикс показва колко много е "обичан" Windows 10 6

Да се надяваме, че след като дойде крайният период дойде, цялата тази сага ще приключи заедно с него.

0/5 (0 Reviews)