Компютър-раница? Благодарение на виртуалната реалност подобни компютри могат да се превърнат в тенденция

0
64
Компютър-раница? Благодарение на виртуалната реалност подобни компютри могат да се превърнат в тенденция


Само през миналата седмица два големи производителя обявиха, че ще пускат компютри от нов тип, които наподобяват на раница и се носят на гърба.

Тези компютри са адресирани към един голям проблем, който се изправя пред виртуалната реалност (VR) – как потребителите постоянно да бъдат свързани към изчислителната мощ, която им е необходима и то по начин, по който системата да е достатъчно мобилна и да позволява всичките движения, които са необходими при участие във виртуалната реалност. Идеята не е нова и е развивана и преди, но от по-малко известни производители.

Тази седмица на Computex в тайванската столица Тайпей MSI ще покажат своя компютър-раница, който най-вероятно ще се казва BackpackPC. Точните характеристики на компютъра за момента са малко неясни, но се знае, че ще бъде с процесор Intel Core I7 и видео карта Nvidia GTX 980. Вероятно на изложението ще станат ясни други детайли като това колко тежи, как ще се охлажда и колко ще струва.

Вниманието приковава и предложението на HP, което е насочено към разработчици на VR и се казва HP Omen X VR PC Pack. За този компютър има повече информация спрямо продукта на MSI, освен снимките, които ни дават от HP.

Компанията съобщава, че в него ще се използва Intel Core I5 и I7, ще бъде с 32GB RAM, както и 512GB SSD. Ще може да работи автономно около един час, благодарение на своя чифт батерии, които ще могат да се сменят. От HP специално посочват, че техният компютър ще може да работи със слушалките HTC Vive.

Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3140743 причинява големи проблеми. Ето как да ги оправим.

Най-вероятно компютърът може да работи и с други марки слушалки, предвид факта че е насочен към разработчици. Към момента не се предвижда да се предлага като комерсиален продукт, но нищо чудно и това да стане в бъдеще. Засега компютърът-раница може да не е най-доброто решение за VR, но решава доста проблеми, които измъчват потребителите и към момента, като кабели, ограничен обхват и пр.

0/5 (0 Reviews)