Контролния център при iOS 11 не спира Wi-Fi и Bluetooth модулите

0
63
iOS


Контролния център при iOS 11 не спира Wi-Fi и Bluetooth модулите и това може да е доста объркващо за някои от потребителите.

От Apple анонсираха новия контролен център и обещаха, че с него ще се работи много лесно, но има една уловка.

На първо място на потребителя му е нужно малко време, за да свикне, защото това е място, в което са поместени много настройки.

Освен това, когато потребителят избере да спре Wi-Fi или Bluetooth модулите, те всъщност няма да бъдат спрени. Всеки един потребител би очаквал, че след като това е мястото, от което се достъпват и управляват различни видове настройки, то ще може да спре и тези модули от тук.

Случаят обаче не е такъв и тук няма грешка. Според документацията това е замислено именно така и вместо модулите да бъдат спрени, се спират само връзките към и Bluetooth устройства в обхват и Wi-Fi мрежи.

Разбира се, и двата модула могат да бъдат спрени напълно, но това става както досега – от настройките. Това може да заблуди доста потребители, които ще се чудят защо батерията им продължава да пада със същите темпове, въпреки че са спрели Wi-Fi и Bluetooth модулите от контролния център.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Purism вече пуснаха своите Linux лаптопи със спрян Intel ME