Крадец на пароли е намерен в Microsoft Flight Simulator DLC

0
60

Открит е малуер, който краде пароли в Microsoft Flight Simulator DLC на Flight Sim Labs. Малуерът е под форма на изпълним файл с име text.exe, който събира потребителските имена и паролите на потребителите, използващи Google Chrome и ги качва на сървърите на компанията. Зловредният файл е разпознат като малуер от повечето антвирусни приложения за Windows и е имплементиран в легитимния инсталатор FSLabs_A320X_P3D_v2.0.1.231.exe.

Lefteris Kalamara от Flight Sim Labs обяснява, че целта на файла е да се борят с пиратите и файлът text.exe събира данни само от компютри, които използват пиратско копие на Microsoft Flight Simulator. Малуерът разбира дали копието е лицензирано или пиратско като проверява в база данни за това дали се използват ключове, за които се знае, че се предлагат с копия, разпространявани чрез известните торент тракъри. Ако файлът види, че се използва пиратски ключ, той „предприема специални мерки, за да ни уведоми“, казва Kalamara.

Разработчиците гарантират, че от потребителите, които използват лицензирани копия, не се взема никаква информация. Въпреки това те публикуваха нов инсталатор, в който не присъства зловредния файл. Засега от компанията не казват какво се случва със събраната информация на потребителите.

Въпреки това обаче, доверието вече е изгубено и много потребители искат парите си обратно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Bitcoin бележи спад от 70%. Над 800 криптовалути вече не съществуват